От уста на уста - БГ Форум

Balkanika Online

Balkanika е български национален музикален телевизионен канал. Каналът стартира през 2005 година. Собственост е на „Фен Ти Ви ООД“. По Balkanika се изпъчват популярни музикални произведения от всички държави в Балканския полуостров. Излъчват се и големи концерти, популярни фестивали и други развлекателни събития от Балканите. От 2013 година каналът се разпространява и в Full HD формат.

Покритието на BALKANIKA MUSIC TELEVISION на територията на България е 55%. Програмата достига до потребителите в Северна Македония (покритие 90%), Сърбия (40%), Румъния (20%), Хърватия (15%) и Словения (8%) чрез кабелно разпространение от местни оператори. Чрез некодиран сателитен сигнал телевизията покрива цяла Европа, част от Съединените щати и Канада. Преговорите за увеличаване на кабелния обхват на телевизията и в други страни от Балканския полуостров са в напреднал етап. С тяхното финализиране, програмата на BALKANIKA MUSIC TELEVISION ще бъде достъпна чрез кабел на територия с над 50 милиона население. Стратегическа цел на BALKANIKA MUSIC TELEVISION е цялостното сателитно и кабелно покритие, както на територията на всички балкански страни, така и на всяка точка на света с трайно заселени балкански общности.

BALKANIKA MUSIC TELEVISION стартира своята 24-часова програма на 15 август 2005 година. Медиата събира музикалното богатство на Балканите в едно и го представя в прецизна хит селекция. Програмата я прави уникална сред предлаганите на българския, балканския и световен телевизионен пазар. Целта на BALKANIKA MUSIC TELEVISION е да забавлява и същевременно да информира зрителя за балканската музика, изкуство и култура съобразно представителността на нациите на Балканския полуостров – Албания, Босна и Херцеговина, България, Северна Македония, Гърция, Румъния, Словения, Сърбия, Черна гора, Турция, Хърватия.

В програмната схема на телевизията е заложена музика в стиловете етно, поп и поп-фолк от всички балкански държави. Съотношението между тях е прецизно балансирано и съобразено със зрителския интерес и нагласи. BALKANIKA MUSIC TELEVISION ползва собствен ресурс от телевизионна продукция с уредени авторски и други права от над 100 музикални компании, независими продуценти и изпълнители от Балканските страни и Европа.

За първи път една телевизия събира музикално богатство на Балканите в една програма и го представя в медийното пространство. Нашият уникален и художествено издържан телевизионен продукт прогресивно увеличава своя пазарен дял на Балканския и световен телевизионен пазар.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Адблокер за реклами!!!

За съжаление засякохме, че използвате Adblock. За да продължите да използвате услугите на сайта, трябва да го изключите. Рекламите ни помагат да запазим сайта активен.