От уста на уста - БГ Форум

Nova TV Online (нова телевизия на живо)

Nova TV Online (нова телевизия на живо)

Nova TV Online (нова телевизия)

Nova TV Online (нова телевизия на живо) е българска частна национална телевизия.

Каналът е част от „Нова Броудкастинг Груп“. През 2019 година е продаден на “Адванс Медиа Груп” за 185 млн. евро. Каналът стартира през 1994 година като ефирен регионален за град София. През 2003 година получава лиценз за национално излъчване. Нова телевизия през 2011 година обновява логото си и представя на зрителите изцяло новата си програмна схема. По канала се изпъчват редица национални и чужди продукции. През 2016 година каналът стартира програма за подкрепа на българските филми и с това постига голям успех. Изпъчени са множество български сериали. Каналът се разпространява ефирно и по мрежите на всички национални тв оператори. Изпъчва се и по сателитен път. Нова телевизия е единствената от големите национални телевизии без HD изпъчване и към момента не е планирано да има в скоро време.

Нова ТВ (нова телевизия на живо) е първата частна ефирна регионална телевизия в София.

Излъчванията започват на 16 юли 1994 г. на 48 канал в дециметровия обхват, на 7 август 1995 г. е излъчена първата информационна емисия „Календар”, което са и първите новини на частна телевизия в България. От 2000 година телевизията е 100% собственост на частната компания „Антена България”. На 18 юли 2003 г. Нова телевизия получи лиценз за национално ефирно разпространение на своята програма и стана втората частна национална медиа у нас. Каналът се “премества” на 36-ти канал в София и пуска в действие нови предаватели и ретранслатори в цялата страна. На 19 септември 2005 г. Нова телевизия представи нов графичен знак и музикални сигнали, заедно с новата си програмна схема. На 2 октомври 2007 г. собственикът на Нова телевизия Минос Кириаку откри тържествено новите студиа на медията.

През октомври 2008 г. Нова телевизия става част от шведската медийна група MTG.

В програмната схема на Nova TV Online залягат високо рейтингови авторски предавания, хитови сериали и програми, чиито жанрове обхващат целия зрителски спектър – новини, публицистика, спорт, култура, семейни и детски предавания. Нова телевизия е пионер в реализирането на високобюджетни формати в България. Играта “Стани Богат” е най-успешната телевизионна игра в българския ефир, а BIG Brother е първото реалити предаване, реализирано у нас. Медията постави началото и на заснемането на български сериали с продукциите „хотел България” и „Забранена любов”. Част от разнообразното портфолио на Нова телевизия са уникални формати като „Островът на изкушенията”, „Пълна промяна”, „Страх”, както и едни от най-касовите холивудски филми и сериали.

Висококачествените новини и публицистика на Нова телевизия са се превърнали в нейна запазена марка.

Обективност и запомнящо се журналистическо присъствие, традиции и нови технологии, адекватен баланс в отразяването на вътрешни и външни новини, официални събития и човешки истории, анализи, разследвания, както и свободно изразяване на различни мнения и достъп на гражданите до ефир – са сред отличителните черти на новините и публицистиката на Нова. Нова телевизия е популярна със социалната си ангажираност и с подкрепата си на различни общественозначими проекти . Само в играта “Стани богат” са събрани над 1 000 000 лева за подпомагане на различни благотворителни каузи, а в реализирания за първи път в България благотворителен сезон на реалити предаването VIP Brother, както и поредицата от концерти „За децата на България” и благотворителните издания на „Стани богат” само за три месеца бяха събрани 2 516 125 лева.

Основна целева аудитория на канала Nova TV Online (нова телевизия на живо) са жени на възраст 18-49 години.

Изследванията на аудиторията в страната показват постоянно нарастващ пазарен дял на Нова, като демографските извадки сочат че Нова телевизия е предпочитана от младите, социално активни и високообразовани хора. От 1 март 2013 г. Нова телевизия се излъчва ефирно цифрово в национален мултиплекс 2. На 22 септември 2015 г. започна излъчване новата радиостанция на Нова Броудкастинг Груп – Nova News. През 2019 г. Нова телевизия като част от „Нова Броудкастинг Груп“ става собственост на българската компания „Адванс Медиа Груп“. От 6 септември 2019 г. телевизията се излъчва в HD формат.
Официална страница на канала Nova TV Online (нова телевизия на живо) – ТУК

Програмата на Nova TV Online:

00:30
“Мис куршум” – с уч. на Джина Родригес, Исмаел Круз Кордова, Антъни Маки и др.
02:15
“Спайдърмен: В Спайди-вселената” – анимация
04:30
“Кобра 11: Обади се!” – сериал, сезон 16 /п/
05:20
“Пресечна точка” – публицистично шоу /п/
06:00
“Здравей, България” – сутрешен блок
09:30
“На кафе” – предаване на NOVA
12:00
Новините на NOVA
12:30
“Наследство” (премиера) – сериен филм
13:30
“Остани с мен: Безкрай” (премиера) – сериал
15:00
“Не ме оставяй” (премиера) – сериен филм
16:00
Новините на NOVA
16:10
“Пресечна точка” – публицистично шоу
17:00
“Семейни войни” (нов сезон) – телевизионна игра
18:00
“Сделка или не” (премиера) – телевизионна игра
19:00
Новините на NOVA – централна емисия
20:00
“Игри на волята: България” (премиера) – риалити, сезон 5
23:00
Новините на NOVA
23:30
“Военни престъпления” – сериал, сезон 12
Добавете това предаване към личната си ТВ програма

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Адблокер за реклами!!!

За съжаление засякохме, че използвате Adblock. За да продължите да използвате услугите на сайта, трябва да го изключите. Рекламите ни помагат да запазим сайта активен.