От уста на уста - БГ Форум

VTK Online

Военния телевизионен канал излъчва от 7 януари 2003 година, когато от Шумен стартира 4 часова програма. Първоначално се залага на новини и на филмова програма, концентрирани във вечерния часови пояс. От 1 март 2004 година ВТК стартира 24 часовата си програма от София, като още в самото начало лансира 26 предавания собствено производство. Телевизията стартира с 57 души екип, от които петима професионалисти с дългогодишен опит в БНТ и други водещи електронни медии. Днес в телевизията работят 115 специалисти, а собствените телевизионни предавания са 21.

ВТК информира за държавните политики в областта на въоръжените сили, отбраната и сигурността, както и за други важни области. Програмата акцентира и върху НАТО и ЕС и мястото на страната ни в тези съюзи, зилъчват се рубрики, посветени на историята и съвременните задачи на Североатлантическия съюз съвместно с официалния канал на НАТО – NATO Channel TV. Друг акцент в програмата е историята и културно-историческото ни наследство. Теми, важни не само за младите хора, но и за всички нас.

Във ВТК намират място както публицистиката, така и документалистиката. Това не означава, че забавната част ще бъде пренебрегната. В ефира на ВТК се излъчва забавното предаване “Шпионката на Коко”, в което актьори предизвикват забавни ситуации със случайни минувачи, заснети от скрита камера. На 28 декември 2010 г. стартира новото предаване “Спортно ехо”, в което се търсят актуалните акценти от седмицата в българския и световния спортен живот. Успоредно със спортните акценти зрителите имат възможност да се срещат и с прочути личности, чийто живот е свързан със спорта и които са донесли слава на България. На 25 декември 2010 г. стартира и новото музикално предаване “Промо”, което е дело на певеца и композитор Александър Александров, създател на популярната в близкото минало вокална група “Стил” и на режисьора Пламен Пенев. В “Промо” ще бъдат представяни популярни и обичани български изпълнители и групи, на които предстои да излизат с нови песни, албуми или концерти. ВТК излъчва специална поредица с архивни ленти на Военната киностудия. Това са редки и интересни документи за отминали епохи от военната ни история.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Адблокер за реклами!!!

За съжаление засякохме, че използвате Adblock. За да продължите да използвате услугите на сайта, трябва да го изключите. Рекламите ни помагат да запазим сайта активен.